Antiallergén szűrőbox - Labaro Kft - Hővisszanyerős szellőztető rendszer

Tartalomhoz ugrás

Antiallergén szűrőbox


A készülékek működési elve

A Labaro áttöltéses rendszerű antiallergén szűrőbox működési elve az, hogy az aeroszol és por részecskéket, illetve a légszennyező molekulákat elektromos töltéssel látja el, a töltött részecskéket elektromos térben felgyorsítja és azokat koagulálja (összetapasztja) majd a "felhízlalt" szemcséket a gyűjtő elektródákon leválasztja.

A Labaro légtisztítő berendezés tehát - a szabadalommal védett SupAir technológia révén - a tisztítandó levegőt zaj nélkül, magas hatásfokkal, alacsony teljesítményfelvétel mellett, cserélendő szűrőbetét és mozgó alkatrész nélkül, minimális meghibásodási lehetőséggel tisztítja és áramoltatja, megszabadítva az áthaladó levegőt a kellemetlen illatoktól, füsttől, allergiát okozó anyagoktól (por, penész, pollen, atka...), gombaspóráktól, bakteriális kórokozóktól, a "lebegő" finom portól, rostszálaktól, egyes vegyi anyagok gőzeitől, továbbá a rádióaktív Radon molekuláitól stb.

Az ellenkező polaritású, az áramlás irányára merőlegesen szerelt elektródák felváltva vannak elhelyezve az áramlási térben, ezért ezek környezetében polaritás-váltás, áttöltés jön létre. Ez az "apró" aeroszolok és molekulák koagulációját (összetapadását) eredményezi. Ennek hatására akár a 0,1-0,01 µm méretű részecske-molekulák is leválnak az áthaladás során, egyben - a feszültség hatására - szétbomlanak a szerves vegyületek, illetőleg allegén szerves részecskék, de a csírák, vírusok és baktériumok legtöbbje is.

Az összetapadt aeroszol részecskék a földelt elektródán (külső burkolat belső oldala) válnak le. A készüléket a helyi viszonyoknak megfelelően - a szennyezettség mértékétől függő időközönként - meg kell tisztítani a lerakódásoktól. A készülék tisztítását, karbantartását minden esetben a Labaro Kft. végzi.

Talajhőcserélő
Talajhőcserélő
Légcsatorna
"Légcsatorna"nyomtatás

2003 - 2019 labaro.hu - Labaro Kft. - Minden jog fenntartva!
Vissza a tartalomhoz