Befresh és Refresh - Labaro Kft - Hővisszanyerős szellőztető rendszer

Tartalomhoz ugrás

Befresh és Refresh


Befresh frisslevegőrendszer

A Labaro frisslevegőztető rendszere családi házakhoz és lakásokhoz

Labaro-val a ház komplett frisslevegőztető rendszerét telepíteni tudja. A kivitelezés szorosan igazodik az ideális 2Q-elvhez:

Kereszt- és forrás-szellőztetés

A befúvó nyilások helyét szabadon megválaszthatja, úgy hogy a levegő keresztül áramoljon a helyiségen és az egészet u.m. átmozgassa. Egyidejűleg nem szabad a levegőt nagy sebességgel áramoltatni a helyiségbe, hanem csak lassan lépjen be, mint egy forrásból.


A hagyományos szellőztető készülékekkel ellentétben a Labaro frisslevegő-rendszer kivitelezése az alacsony építési méreteknek és a rendszer egyedülállóan egyszerű elhelyezhetőségének köszönhetően, az épület építészeti tervével összhangban, gond nélkül elvégezhető.


Hogyan működik tulajdonképpen a Labaro frisslevegő-rendszere?


Természetesen a Labaro név mögött nagyon átgondolt rendszer bújik meg.

Viszont müködése alapjában véve nagyon egyszerű: a friss külső levegőt a készülék révén a talajhőcserélőtől szívja be. A hőcserélőben szűrés és előmelegítés után központi vezetéken kerül az főosztóhoz és a PK 100-as PluggFlex csatornákba (padozat), majd a befúvással ellátott helyiségekbe u.m. lakó-, munka- és háló helyiségek kerül bevezetésre. A befúvás a padozatba vagy falba szerelt ráccsal fedett nyíláson át történik. Innen van egyenletesen az egész helyiség friss levegővel ellátva. Ezután ajtóba / ajtóra szerelt nyílásokon át megy az átáramlási helyekre (folyosó, köz- közlekedő) végül szintén ajtó nyílásokon keresztűl az elszívási helyekre, mint a konyha, fürdő és a WC. A nedves és elhasználódott levegő elszívásként dekoratív fedélen, idomok, PluggFlex SL080 tömlőn át kerül az elszívási gyűjtőbe. Innen gyűjtővezetéken, hangtompítón, szűrőn át a hőcserélőhöz, ahol majdnem összes energiáját átadja a bejövő levegőnek. A nedves és elhasznált levegő biztonságosan pl.: faláttörésen át van a szabadba kivezetve. És kész! A légmennyiségeket mindenkor zajmentesen az osztón és a gyűjtőn be lehet állítani. Ezáltal a mérőkészülékkel történő beszabályzás elvileg nem szükséges. Ezenkívül, az egyedülálló kapcsolódások révén a helyiségek közti zajátvitel kiküszöbölhető.


Előnyei az Ön számára:


A friss levegő biztosította minden előnyt élvezheti, anélkül, hogy optikai vagy akusztikai változást okozna otthonában. Szellőző rácsaink diszkrét megjelenésükkel jól illeszkednek a lakás belső környezetébe és zajmentesek.


nyomtatás

2003 - 2018 labaro.hu - Labaro Kft. - Minden jog fenntartva!
Vissza a tartalomhoz